25 Ocak 2006

et yemeği / ponfile

hiç uğraşmayacağım nasıl yapıldığını tarif etmekle. hepsini kaba tıkıp pişiriyorsun neticede. yağı kızdır, malzemeleri koy, onlar ölünce eti koy ve baharatları ekle. hepsi bu. et kesilir kıvama gelince de kaşarları koy etlerin üzerine, erisinler. onlar eriyince hop tabağa, servis vakti...
(her şey göz kararı. artık kim ne kadar et yemek istiyorsa diğer malzemeler de o kadar çoğalacak.)

malzemeler:

6 dilim bonfile için;
1/2 çay bardağı zeytin yağı
8-9 adet iri dilimlenmiş mantar
1 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı limon suyu
istenilen miktarda pulbiber, sumak, kekik, nane, tavuk baharatı (evet evet), tuz, karabiber (ve daha ne istiyorsanız, ben bunları buldum bunları koydum.)
servis için istenilen miktarda rende taze kaşar

mantarları, soğanı ve sarımsakları yağda öldürdükten sonra tavaya etleri de koyup bu malzemeleri etlerin üzerine yerleştiriyoruz. etler bir süre piştikten sonra da limon suyunu ve salçayı ekliyoruz. ardından da baharatları... kışık ateşte etler kesilecek kıvama gelinceye dek pişirdikten sonra da servisten hemen evvel etlerin üzerine kaşarlarımızı serpip erimelerini bekliyoruz ve servis vakti geliyoooooooor 8)
doritos pançoyu da servis yaparken tabağınızın kenarlarına serpiştirirseniz, oh oh yemeyin de yanında yatın oluyor 8) bir de Kayra Tılsım Kırmızı... o la la...


not: berbat fotoğraflar için bir defa daha özür diliyorum 8)