13 Ekim 2005

börek / çin böreği

malzemeler:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gr. kıyma
maydanoz
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
3 adet yufka
2 adet yumurta
galeta unu
tuz, karabiber
(isteğe göre baharatlar çoğaltılabilir)

margarini bir tencerede erittikten sonra, ince ince doğranmış soğanı yağda kavurun. soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edin. kavurmaya devam edin ve sonunda ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin.

başka bir kapta bulgurunuzu ıslatın. suyunu tamamen çekip yumuşayan bulguru havuç ve cevizle beraber diğer kaptaki malzemelere karıştırın.

yufkaları 8 parça olarak üçgen şeklinde kesin ve geniş kenarlarına bolca harç koyduktan sonra sigara böreği sarar gibi sarın. sardığınız börekleri önce yumurtaya, ardından galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

!ipin ucu!
bulgur ıslatmak yerine önceden artmış bulgur pilavınız varsa ondan bir parça da katabilirsiniz harç olarak ve bana kalırsa iri bulgur ince bulgurdan daha çok yakışıyor!!!

!ipin ucu!
mümkünse böreklerinizi yeterince derin bir tencerede kızartın ve sakın ola börekleri yağınız iyice kızmadan yağa atayım demeyin; zira yağ kızmadan börekleri atacak olursanız yufka yağı emer ve böreğiniz oldukça ağır hale gelir.

!ipin ucu!
börek içerisindeki harcı kendi kafanıza göre şekillendirip pırasa, kabak, mısır, bezelye, vs. de ekleyebilirsiniz keyfinize göre.

çok leziz. biz yedik. yerken parmaklarımızı kemirdik.
afiyet olsun!

1 yorum:

yvainethefallen dedi ki...

fotoğrafların berbatlığına canım çok sıkıldı ancak iftar telaşı işte 8) bu arada böreği yapmaya kalkarsanız evvela galeta ununuzun miktarını kontrol edin. benimki azdı, canım sıkıldı 8(