27 Aralık 2005

şifa niyetine / nane, limon kabuğu, bir tutam zencefil, hatta biraz tarçın...



kış geldi... hastalıklar geldi... ühühüü...
yorgan döşek yatarken mikroplardan kurtulmak amacıyla eskilerin yöntemine başvurduk bir defa daha... rahmetli manço'nun dediği gibi bir tutam zencefille biraz da tarçın katamadık ama 1 limon, 1 tutam kuru nane, 3 küp şeker, bir de cezve eşliğinde kendimizi sağaltmaya bakıyoruz 8)

gribe, mide bulantısına her şeye bire bir kendisi... ardından bir de mışıl mışıl uyku çektirmesi de cabası... yakında barış manço usulüyle yapılmışı hakkında da bir şeyler yazmaya bakıciiz... şimdilik afiyet olsun... geçmiş olsun... 8)

not: bardağa dikkat edelim. kendisi tamamen bir motivasyon unsurudur. fotoğrafın berbatlığını önemsemeyiniz lütfen. hastayım. gözüm tv mivi görmüyo... ühü...

9 Aralık 2005

makarnaya dip not değil tepe not :)

eveeet... bu akşam pelincimin aslında şu an itibarıyla olan doğumgününü kutlamak için hastası olduğumuz bu makarnamızı bir defa daha yapalım dedik...

aynı makarna bir başka cins makarna kullandım bu defa. ama ilk cinsine daha bir gitmişti bu tat. onun kıvamı daha bir güzeldi. neyse... sonracığıma ıspanak ilave ettim. ince uzun şeritler halinde. ama malzemenin içinde eriyip kaybolmasınlar diye en son -kremadan evvel- ilave edildi. ayrıca sumağın miktarı ne kadar artarsa makarnanın lezzetinin de o kadar arttığını gördük ki ekşi severlere duyurumuzdur bu da.

önemli bir eklentiye gelelim... kremamın bozuk olduğunu görünce annem krema yerine kaymak kullanabileceğimi söyledi. evvela kullanmaktan çekindim ama sonra denemekte fayda olduğunu gördüm. kaymağı yumuşatmak içinde 2 çorba kaşığı kadar süt ilave ettim. ve evet, kremayı arattığını söyleyemeyeceğim.

ve evet... karnımız doydu, gözümüz aç kaldı 8)