malzemeler:
1 kase dövülmüş ceviz / fındık / ceviz&fındık
1 kase ufalanmış mısır / yulaf gevreği
90 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı margarin
plastik bir kap içerisine parçaladığınız bitter çikolatayı, tahini ve margarini koyduktan sonra kabı kaynamakta olan bir tencere suyun içerisine oturtarak malzemenin eriyerek birbirine karışmasını sağlayın. malzemeler tamamen eriyip birbirine karıştıktan sonra dövülmüş cevizi ve ufalanmış gevreği içerisine katın. malzemeyi iyice harmanladıktan sonra bir tepsi üzerine alüminyum folyo serin veya tepsi üzerine muffin kağıtlarını dizin. kaşık yardımıyla malzemeyi alıp folyo üzerine veya kağıtların içerisine dizin. işlem sonunda çikolatalarınızı donması için bir süre buzlukta bekletin.
afiyet olsun.
!ipucu!
karışımınızı tepsiye yerleştirmeden evvel kaşığınızı sık sık ıslatırsanız malzemeniz kaşığa yapışıp kalmayacak ve daha kolay şekil alacaktır.
9 Ekim 2005
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ehehe... sayın afacan insan, amacımız zaten fesatlık yapmak ve sizlere mide fesadı geçirtmek 8) gözünüz burada olsun.
her tarifin yanında size bir de helikobakter kesesi veriyoruz. böylece ülser olacaksınız ve yediklerinizden bir şey anlamayacaksınız.
hayırlı ve uğurlu olsun yeni blog'unuz!
Zevk ve heyecan içinde yeni bakteriyel tarifleriniz bekliyoruz :D
iştirakınıza ve ihtiyacınız dahilindeki takbiyelere her daim açığız efendim ;)
Hmm, geçenlerde gördüm "çikolata yapıyor" diye.. Demek ki buymuş, ben de yeni bir tarif filan geliyor sanmıştım; aç kalıyoruz valla buralarda..
Ayrıca yapılışa ait hiçbir fotoğrafın bulunmaması, hadi biten ürün neyse de; nasıl yeneceğini göstermek için konu mankeni kullanılmasını ve iyice iştahımızın kabartılmasını kınıyorum. Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar.. :P
walla geçen gece yine yaptım, dün sabah kahvaltıda hapur hupur götürdü herkes, bu defa margarin falan koymadım içine. koymayınız. daha güzel oluyor!
Yorum Gönder