10 Kasım 2005

keyifli ve çabuk / kremalı makarna...



malzemeler:
500 gr. Barilla, La Collezione, deniz kabuğu makarna
10 adet kültür mantarı -pek ince kıyılmış
10-12 adet ufak parçalara didiklenmiş pastırma
1 küçük boy konserve tatlı mısır
7-8 yaprak taze fesleğen
1 kutu hazır krema
2 diş sarımsak (rende değil, ince kıyılmış)
zeytinyağı
pulbiber, sumak, tuz, karabiber ve arzuya göre diğer baharatlar...



servis:
bol kaşar rendesi eşliğinde...



tavsiyemiz:

Kayra - Buzbağı - Kırmızı Şarap

7 yorum:

clémentine dedi ki...

pastırma sevmem. sevenler hakkında da ciddi düşüncelerim var ;)

yine de kremalı mantarlı ve kaşarlı makarnaya hayır demek pek zor.

yapalım görelim.

yvainethefallen dedi ki...

asıl aroma pastırmada ;)
tadanlara sorabilirsiniz, ehehe...

GaMeR dedi ki...

Pastırmalı makarna mıı??
Pardon, pastırmalı "keyifli ve çabuk / kremalı makarna" mıı? Nasıl da aklıma gelmedi :(

GaMeR dedi ki...

evet konu mankeni olarak, gördüm, yaptım, yedik.. ilk önce şunu söyleyeyim tarif burda eksik ama call center acayip iyi hemen yardımcı oldular sağolsunlar, sonuçta aşımız pişebildi.. Fakat pişerken birçok problemle karşılaşıldı, kutu krema ne kadar büyük kutu (benimki sulu oldu birasçık), mantarlar ne kadar büyük olmalı ve ne kadar pişmeli. (kırılana kadar ama ne bileyim daha önce mantar pişirmedim ben :) ) ayrıca tuz ve baharat konusunda el ayarı kaçırıldı biraz (az tuzlu oldu ama olsun sağlıklı :) ) Sonra kaşar fazla rendelenmişiz, bi kısmını sakladım; şarap bile alınamadı, söylenen makarna bile bulunamadı hatta. Eminim bu tarif hayatı boyunca bu kadar kötü muamele görmemiştir, kusura bakmasın. :)

Fakat, bu kadar kötü muameleye rağmen tencerenin dibi görüldü.. Kardeş, "bana daha?" gibilerinden bakındı durdu, kesinlikle tekrar hakkınla yapılmayı hakediyor; bu haliyle bile güzel oldu ya inanamadım. Keramet pastırmada mı, tarifte mi yoksa sayın donna bella da mı bilemiyoruz ama bu güzel yemek için teşekkürü bir borç biliyoruz buradan kendisine..

yvainethefallen dedi ki...

ah yavrum evladım ne yaptın sen! "10 adet kültür mantarı -pek ince kıyılmış" bak ne diyo! sen mantarları olduğu gibi mi attın içine?! eh, o da değişik bir tat vermiştir tabii 8) kutu kremaya gelince... 1 kutu krema aynen bir küçük kutu meyve suyuyla aynı boy, aynı ölçüde. ama kremayı malzemeye karıştırdıktan sonra yeteri kadar pişirmediysen -ki sana o arada bi fokurdasın hepsi bir araya gelince dediğimi hatırlıyorum- sulu kalmış olması normaldir. bir de tahminimce senin makarnan oldukça yumuşak oldu. makarnanın cinsinden kaynaklanan bir şey bu tabii. bizim makarnamız süper ötesi. haftaya bir de doğumgünü özel akşam yemeği hazırlayacağım arkadaşıma. o zaman görüşürüz ;)

GaMeR dedi ki...

Aman yine sadece resimlerden oluşan bir preview edasıyla hazırlanmış, hüner gösterisi şeklinde bir yazı değil de; aç kalmışları doyurabilecek tadda bir yazı beklemekteyiz. (ayrıca fokurdattım kremayı fakat büyük kutuydu sanırım +%25 daha fazla, mantarları da doğradım ama çok küçük değil italyan usülü (yani pizzaya konacak gibi :)) )..

yvainethefallen dedi ki...

bence bir dene 8)