10 Ağustos 2006

enfes ve çabuk / ton balıklı makarna

malzemeler:
1 paket burgu makarna için kullanılacak malzemeler;
1 büyük konserve dardanel ton (160 gr.)
3-4 diş sarmısak
3-4 yaprak taze fesleğen
3 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, pulbiber, kuru nane

yapılışı:
makarna 15 dakika kadar haşlanırken, ton balığı bir süzgeç yardımıyla yağından arındırılır ve bu sırada bir çatalla ezilerek tel tel olması sağlanır.
sarmısaklar ve fesleğen yaprakları incecik doğrandıktan sonra bir kase içerisinde ton balığıyla harmanlanır ve bu esnada limon suyu, yağ ve diğer baharatlar ilave edilir.

:not: hazırlanan ton balığı makarna olmadan da enfes bir tata sahip olduğu için ekmeküstü olarak da kullanılabilir. ton balığının tüm yağını süzmüş olsam da malzemeler arasında yer alan yağı karışımın içine katmadım, tavsiyem de katılmaması yönünde. son derece hafif, yaz akşamları için vazgeçilmez bir tat...

1 yorum:

inte dedi ki...

Görür görmez denedim, muhteşem oldu..Misafirim de vardı bayıldı herkes:) Teşekkürler:)
Ben Bigudan sakinhalim :)