14 Eylül 2008

Waytomandalay'da Absinth'i görünce aklıma o bayıldığımm kokteyller geldi. Alkol içmeyi severim, ama öyle hammallık yapmayı sevmem. Bira içeyim ucuz olsuncu değilim pek, bir kokteyl içeyim 4 birama denk olsuncuyum. Yine ucuz oluyor ayrı konu. Dışarda içmeyi kalabalık olduğunda severim veya bir partidir konserdir olduğğunda, yoksa evde içmek ayrı keyifli, hele de kendi kokteylini kendin hazırlıyorsan. Votka seven, tatlı tadı seven, koktyl seven varsa şu tarife bayılacaklardır eminim:

Alınması gerekenler: Bir şişe votka, 3-4 portakal, 1 greyfurt(olmasa da olur), bir ufak şişe nar suyu (hatta nar sıkabiliyorsanız sahici nar da olur), bir adet limon, 1 veya 2 tane (zevke göre) limonlu soda, bi'kaç nane yaprağı ve tabikii buz.


Sürahimizin içine votkayı koyup, suyunu sıktığımız portakalı ve greyfurtu ekleyip güzelce çalkalayın, sonra nar suyunu ekleyin. Limonu ikiye kesin bir yarısının suyunu sürahiye ekleyin diğer yarısını dilimleyip sürahinin içine koyun. Gazı kaçmaması için limonlu sodayı henüz eklemiyoruz. Sonra bu güzelim sürahiyi 20 dk. kadar buzdalabında bekletin. 20 dk. sonra alın ve limonlu sodayı ekleyin. Daha sonra buzu isterseniz tam halinde isterseniz bir torba içine koyup kaşıkla kırıp sürahinin içine nane yapraklarıyla beraber koyun. Veee işte servise hazır Sophie'den mutfağınızaa her daim içilebilecek bir kış kokteyli :)


Bunun dışında şu şekil alternatifler de yok değil tabi. Bilen bilir, yemeksepeti'nde East'n Bull diye bir hediye seçeneği ve satın alma seçeneği vardır. Ben her alışverişimde almak istiyorum ya da o hediye bana çıksın istiyprum ama olmuyor. Bu East'n Bull denen marka çok güzel kokteyl malzemeleri satıyor, biraz daha kalite arıyorsanız bence önce bunu deneyin. Ayrıca kendi internet sitelerinde de kendi ürünleriyle yapılabilecek kokteylleri bulmanız mümkün. Ayrıca, meraklısı olduğumdan Alkım raflarında dikkatimi çeken bir kitap vardı: 1001 Kokteyl adında.. orda da ismi gibi 1001 kokteyl bulunuyor... İçeriğinde bilmediğimiz markaları veya "şeyleri" görmek mümkün ama çok değişik ve kolay yapılan şeyler de var. Punch lardan kokteyllere uzanıyor seçenekleri.